Talált egy fénylő fémrudat, kiderült, hogy a náci atomprogram egyik “terméke”

Egy amatőr kincsvadász radioaktív anyagba botlott az északkelet-németországi Oranienburg közelében.

 

A 64 éves Bernd Thälmann kutatta fémdetektorral a földet, mikor egy fényes fémrudat talált. A „leletet” hazavitte, majd értesítette a hatóságokat.

 

A rendőrség megállapította, hogy radioaktív anyagról van, hamarosan megérkeztek a nyugdíjas házához a gumiruhás speciális erők, és kiürítették a közvetlen környéket. A fémrudat egy ólommal bélelt tartályba helyezték, több más, gyanúsnak minősített tárggyal együtt. Thälmann úr, a híradások szerint, így vált „illegális radioaktív anyagok” tulajdonosává. A nyugdíjas férfi saját bevallása szerint folytatni akarja a náci leletek gyűjtését. A rendőrség elmondása szerint nem volt éppen együttműködő, mikor lefoglalták a „kincseit”.

 

A náci atomprogram maradványa

Hírdetés

 

Érdekes a sugárzó leletek származása is. Oranienburgban volt Hitler titkos urándúsító létesítménye, ahol Dél-Amerikából importált uránércet készítettek a német atomprogram keretében. Eddig nem nagyon bukkantak közvetlen bizonyítékra arra vonatkozóan, hogy a németeknek sikerült volna működő atombombát készíteni. A mostani lelet lehet, hogy változtat majd ezen.

 

Egyes elméletek szerint a náciknak közvetlenül a világháború vége előtt sikerült létrehozniuk egy atombombát. Tervrajzok és beszámolók is előkerültek az utóbbi évtizedekben, amelyek ezt támasztják alá.

 

Hans Zinsser németországi tesztpilóta 1944-es keltezésű jelentésében egy gombafelhőről számolt be a Ludwigslust-i nukleáris kísérleti központ közelében, azt is leírta, hogy a jelenséget elektromos zavarok kísérték és egy időre megszakadt a rádiókapcsolat is. A bombafelhőről szóló hírek Olaszországba is eljutottak, Mussolininek egy olasz újságíró adott róla jelentést.

 

Tekegraph.co.uk

Nyitókép: news.com.au


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »