Találós kérdés: Mi a közös a gyurcsányista képviselő és a Metallica dobosa között?

Nothing else matters.

 

A következőképpen fogalmazta meg ars poeticáját a 4 millió NEM, és elhagyom az országot című blog bejegyzésében:

” Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a legjobban elborzaszt, az az, hogy ez a gyűlölet később könnyedén átirányítható lesz másra: jöhetnek a zsidók, cigányok, melegek, „komcsik”, „libsik”, keresztények… (…) De négymillió NEM után nincs visszaút. „

Veretes gondolatok annyi bizonyos. Hallhattuk őket éppen eleget.
 
Az még nem derült ki, hogy a hárommillió-háromszázezer NEM is elég Konczer úrnak, hogy elköltözzön vagy az ilyen számú „gyűlölködő” még éppen belefér neki.
 
Valami azonban lehet a levegőben, mert a magukat toleránsnak és befogadónak tartó ballibek szerte a világban költözni akarnak, ha nekik nem tetsző eredmény van kilátásban. Legyen szó népszavazásról, vagy éppen elnökválasztásról.
 

Hírdetés

A Metallica együttes dán származású dobosa Lars Ulrich egy dán lapnak adott interjút, ahol azon kesergett, hogy nem szavazhat Amerikában, pedig ott adózik.
 

Majd hozzátette: néha eszébe jut, hogy ha Donald Trump nyer, haza kéne költöznie Dániába. „Kitartok a dán útlevelem mellett, és ha minden összeomlik, talán kinézek a reptérre, és kiderítem, visszatérhetek-e még.”

Jön a tél, költöznek a ballibek – vagy mégsem?

 

Lényeg, hogy minden a demokrácia és a tolerancia jegyében történjen.

 

Semmi más nem számít.

 

Csépányi Balázs

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »