Találó dallal sértette meg francia honfiúi érzéseikben a dzsungelpozitívokat a Chelsea argentin válogatottja

Találó dallal sértette meg francia honfiúi érzéseikben a dzsungelpozitívokat a Chelsea argentin válogatottja

A Chelsea argentin válogatott labdarúgója a Copa América-diadal mámoros ünneplése közben "feledkezett meg csúnyán magáról" polkorrekték szerint.

Enzo Fernández a liberálisok, a mimózák és megfelelni megvágyók most komoly közutálatnak örvend, ugyanis szörnyűséges bűnt követett el.

A Chelsea középpályása a Kolumbia ellen hosszabbítás után 1-0-ra megnyert Copa América-döntőt követően élő adásban énekelt rasszista, franciaellenes rigmusokat. A francia válogatottat találóan lefestő nóta még a 2022-es vb-n terjedt el az argentin szurkolók körében.

„Franciaországért játszanak, de a szüleik Angolából származnak. Az anyjuk kameruni, az apjuk nigériai, az útlevelükön mégis Franciaország szerepel” – szól a dalszöveg.

A csapatbuszon szinte mindenki dalolászott, azonban amikor észrevették Fernández tettét, szinte azonnal hallani lehetett, hogy valaki a felvétel leállítására szólítja fel a játékost.

A francia labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben jelentette ki, hogy elitéli az dalt, és jogi útra tereli az ügyet.

Enzo Fernández komoly bajba kerülhet a Chelsea-nél is. Nagy örömében az argentin valószínűleg azt is elfelejtette, hogy klubcsapatában több francia (?) játékos is csapattársa.

Hírdetés

Elsőként a magát elefántcsontparti apja miatt megtalálva érző muszlim Wesley Fofana szólalt fel az ügyben, aki a videót saját oldalán megosztva írta a következőt:

„Ez a futball 2024-ben: gátlástalan rasszizmus”– posztolta a francia, mellé pedig három arcát eltakaró emojit is tett.

 

Le football en 2024 : racisme décomplexé 🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️ pic.twitter.com/MGkH5wPmNU

— Wesley Fofana (@Wesley_Fofana3) July 16, 2024

 

Az eset után a bekk "ki is követte" az Instagramon a játékost, majd rögtön utána így tett a kongói-angolai pedigréjű Axel Disasi és az anyai ágon martinique-i (ahova persze Afrikából kerültek a négerek) Malo Gusto is.

Három afrogall csapattársának – és mellé az egész csapatnak – lesz mit megmagyaráznia Enzónak a visszatérésekor a sopánkodó sajtó szerint.

Szintén a Chelsea-ben futballozik további kéz kongói származék Benoit Badiashile, Christopher Nkunku és a szenegáli gyökerű Malang Sarr is, ők viszont egyelőre nem kommentálták az "incidenst".

A Kékek vezetőedzője, Enzo Maresca előtt tehát komoly feladat áll, ha a felkészülés érdemi kezdete előtt orvosolni szeretné a kialakult helyzetet, amit aligha a csapata pszeudofranciáinak a kihipózásával kezd.

Fernández persze bocsánatot kért, de az aligha óvja meg minden retorziótól, ráadásul már a FIFA is vizsgálódik. Válogatottbeli csapattársa, a Liverpool középpályása Alexis Mac Allister kiállt mellette: szerinte a dalocska inkább ugratás, mint gyűlölködés, és Fernández nem érdemli meg a meghurcoltatást.

(Kuruc.info – Sport 365 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »