Találkoztak a művelődésszervezők

Találkoztak a művelődésszervezők

Együttes erővel kell kiküszöbölni a járványhelyzet okozta nehézségeket – egyebek mellett erre a következtetésre jutottak a kézdiszéki művelődésszervezők azon a találkozón, melyet a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezett.

Akárcsak az előző, erdővidéki megbeszélésen, a térség kulturális szakemberei az együttműködési lehetőségeket is megvitatták, de a meglévő kapcsolatrendszerek frissítésére és az új kollégák megismerésére is alkalmat teremtett a találkozó. A művelődési központ beszámolójában ismertette, minden kézdiszéki településen prioritás a közösséggel való foglalkozás, illetve azon lehetőségek kihasználása, mely révén az emberek ismét bekapcsolhatók a kulturális körforgásba. Mint írták, néhol ezt a feladatot kultúrotthon hiányában kell megvalósítani, s ez megnehezíti a folyamatot. Az előző időszakban azonban sokan kihasználták az online világ adta lehetőségeket, sok rendezvény a virtuális térben zajlott.

Hírdetés

A közös problémák megvitatása mellett a találkozó kiemelt célja volt, hogy erősítse a művelődésszervezők szakmai identitását az együttműködési lehetőségek által, de egyfajta börzeként is szolgált, így mindenki bemutathatta, mit kínál az általa képviselt intézmény, szervezet, s szó esett arról is, mire lenne igény. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »