Találkozott egymással a román és az olasz belügyminiszter

Találkozott egymással a román és az olasz belügyminiszter

Matteo Salvini olasz belügyminisztert fogadta kedden Bukarestben a román belügyi tárca vezetője, Carmen Dan. A két miniszter a biztonság terén folytatott együttműködésről tárgyalt.

„Egyetértettünk abban, hogy az Európai Unión belül jobb együttműködésre és több bizalomra van szükség, amit párbeszéd és egymás kölcsönös megismerése révén lehet építeni. Egyeztetésünk során hangsúlyoztuk, hogy az Olaszországban élő román, illetve a Romániában élő olasz közösség erős összekötő kapocs, és jelentősen hozzájárul országaink gazdaságának és társadalmának fejlődéséhez” – nyilatkozott Carmen Dan az olasz hivatali kollégájával folytatott megbeszélést követően.

Hírdetés

A román belügyminiszter rámutatott, tudatában van annak, hogy az olasz hatóságok nagy erőfeszítéseket tesznek a bűnözés visszaszorítása érdekében, és biztosította Salvinit arról, hogy Románia is nulla toleranciát hirdetett a bűnözéssel szemben, valamint hogy folytatni kívánja a két ország rendvédelmi szervei közötti eddigi hatékony együttműködést.

Sajtónyilatkozatában Matteo Salvini az olasz kormány nevében arról biztosította a román belügyminisztert, hogy a két ország közötti kapcsolat javulni fog.

„Az Olaszországban élő román közösség több mint egymillió főt számlál, és egyértelmű, hogy az egyesek által elkövetett hibákat nem kell a teljes közösségre kivetíteni. Köszönöm a román hatóságoknak, biztonsági szolgálatoknak, hogy hozzájárultak a körözés alatt álló személyek azonosításához” – mondta, hozzátéve, tervei között szerepel közös egyeztetésre hívni Románia és Olaszország igazságügyi miniszterét, hogy a túlzsúfolt börtönök témájáról tárgyaljanak, hiszen ez mindkét országot foglalkoztatja. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »