Találat érte az ENSZ misszióját Libanonban, két békefenntartó megsebesült

Találat érte az ENSZ misszióját Libanonban, két békefenntartó megsebesült

Az ENSZ libanoni békefenntartó missziója (UNIFIL) azzal vádolta meg csütörtökön az izraeli hadsereget, hogy a misszió dél-libanoni székhelyét támadta, és megsebesített két békefenntartót.

Egy izraeli tank telibe találta az UNIFIL egyik megfigyelőállását Nakúra határvárosban – tudatta a misszió közleményében.

A sebesültek állapota nem súlyos, de kórházi ápolásra szorulnak.

Andrea Tenenti, az UNIFIL szóvivője az ANSA olasz hírügynökségnek azt mondta: Izrael a misszió három létesítményét vette célba, a székhelyét, illetve két, olasz békefenntartók által működtetett helyőrséget.

Hírdetés

Libanoni katonai hírszerzési források szerint megszakadt a kommunikáció az egyik, olasz katonákat elszállásoló bázis és az UNIFIL parancsnoksága között – jelentette az ANSA.

A világszervezet békefenntartói évtizedek óta állomásoznak Libanonban az izraeli határ közelében. Az UNIFIL kötelékében több mint tízezer katona teljesít szolgálatot több mint 50 országból. A misszión belül sok békefenntartó érkezett Indonéziából, Olaszországból és Indiából.

„A békefenntartók elleni szándékos támadás a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértésének számít” – emelte ki az UNIFIL közleményében.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »