Találat érte a damaszkuszi ferences templomot (képek)

Találat érte a damaszkuszi ferences templomot (képek)

November 8-án az Iszlám Állam támadása során megsérült a damaszkuszi Szent Pál-templom kupolája. A ferences templom a legnagyobb latin rítusú plébánia központja Szíria fővárosában.

Egy aknavető találta el a Bab Touma-kapu közelében található ferences templomot, megrongálva a kupolát és betörve néhány ablakot. A földre hulló törmeléken kívül súlyosabb kár nem keletkezett. Bahjat Karakach testvér, a ferences konvent házfőnöke a robbanáskor a templomban tartózkodott, de nem sérült meg.

A Pro Terra Sancta elnevezésű, Szentföldet támogató szervezet, amely a szíriai háború kezdete óta támogatja a ferences atyákat, azonnal szolidaritásáról biztosította a testvéreket és minden damaszkuszi keresztényt.

Hírdetés

A szervezet igazgatója, Tommaso Saltini így nyilatkozott: „Elkötelezzük magunkat, hogy anyagilag segítsük a kár helyreállításában a testvéreket. Azonnal megkezdjük a gyűjtést, hogy újra fölépíthessék mindazt, ami elpusztult. Nem hagyhatjuk és nem is akarjuk magára hagyni a keresztényeket és az egész szíriai népet, melyet ez az abszurd háború sújt.”

Orientalista.hu – (Radiovaticana, Terrasanta.net)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »