Takony és vér

A szombati, Cinege úti tüntetés főszervezője, Szabó Gábor elővett egy injekciós tűt, megszúrta magát, majd bele is fújta az orrát ugyanabba a zsebkendőbe, amibe a vérét törölte. Egy civil vére és taknya, nem csúszik, de ennyit kaphatsz – üzente Bayer Zsoltnak, aki egy múlt heti rádióműsorban a Parlamentben demonstráló civilekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön”.

A szombati tüntetést a Demokrata Ellenállás nevű csoport szervezte, a résztvevők a Széll Kálmán térről buszoztak fel a Cinege útra. Elmondásuk szerint a Cinege utat azért nevezték át Putyin sugárútnak, „hogy tiszta legyen, kinek a terveihez is töri az utat a felcsúti gazember”.

Az Orbán-ház vezető úton erős volt a rendőri jelenlét, több ponton kisbuszokban várakoztak a kivezényelt rendőrök.

Síppal, fütyüléssel indult a demonstráció, majd megköszönték a tüntetők a bíróságnak, hogy megsemmisítette a rendőrség tüntetést megtiltó döntését.

A fiatalok, az egyetemisták megjelentek a politikában, ők fogjak elkergetni a diktátort – mondták. Felemlegették, hogy Orbán most Kínában van, „betérdelni a kínaiaknak”.

Hírdetés

A fiatalok, az egyetemisták megjelentek a politikában, ők fogjak elkergetni a diktátort – mondták. Felemlegették, hogy Orbán most Kínában van, „betérdelni a kínaiaknak”.

Hosszasan ecsetelték, miért Putyin embere, „csicskája” Orbán, illetve miért nevezték át a kormányfő hazának utcáját Putyin sugárútra. Tudósítónk összesen 24 tüntetőt számolt össze a helyszínen.

A demonstrálók azt mondták: szerintük lesz majd olyan is, amikor 500-an lesznek. Azért 500-an, mert ekkora létszámmal jelentették be eredetileg a rendőrségen az eseményt.

A tüntetők felsorakoztak az új névtáblákkal Orbán Viktor háza előtt, végül hangos „ruszkik haza” kiabálással és sípolással zárták a demonstrációt, de az „Orbán takarodj” rigmus sem maradt el. Lezárásként elénekelték a Himnuszt, majd békésen elvonultak.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »