Tajtékzik az ukrán külügy: cseh képviselők is a Krímre utaznak

Tajtékzik az ukrán külügy: cseh képviselők is a Krímre utaznak

Ukrajna  hivatalos csatornákon tiltakozik politikai pártok képviselőiek krími látogatása ellen – ezúttal azonban Csehországnál. Egy cseh delegáció meglátogatná a hivatalosan még Ukrajna részének elismert, de gyakorlatilag orosz ellenőrzés alatt álló félszigetet. A delegáció tagja Jaromír Kohlíček europarlamenti képviselő és Jaroslav Doubrava, a cseh parlament alsóházának elnöke.

Az ukrán külügyminisztérium szerint az ukrán törvények újbóli megsértése történik, miközben az érintettek ismételten figyelmen kívül hagyják nem csak az ukrán jogszabályokat de a nemzetközi jogot is. Kijev úgy véli, hogy ezekkel a látogatásokkal csak segítik „a krími ukránok és tatárok megalázását” a félszigeten.

Az ukrán külügy figyelmeztetett, hogy a rendelkezésére álló szankciók teljes spektrumát felhasználja azok ellen a külföldi polgárok ellen, akik „durván és szisztematikusan megsértik az elfoglalt területre való belépés ukrán szabályait”.

Hírdetés

Az ukrán külügy nem finomkodott a jelzőkkel. A Krímre készülő cseh és szlovák politikusokról szólva úgy fogalmazott, hogy „Oroszország bűntetteinek legalább részleges elfedése érdekében alacsony színvonalú politikai higiéniával rendelkező politikusokat szólít meg”, hogy azokat propagandacélokra használja fel.

Pravda.sk

Nyitókép: japantimes.co.jp


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »