Tájkép Máriával meg a lószarral

Tájkép Máriával meg a lószarral

Interjút adott a Hírklikknek Vásárhelyi Mária szociológus, aki a Németh Péterrel folytatott beszélgetés során gyakorlatilag a Demokratikus Koalíció narratíváját erősítette. Nézzük, most éppen milyen állítások érkeztek a Gyurcsány-párt holdudvarából!

– A propagandakommandó ugyanolyan erőbevetéssel dolgozik. Most a cél a közhangulat militarizálása, háborús hangulat gerjesztése, az újabb félelemkeltési kampány.

– Az az érzésem, hogy a hatalmon lévők még mindig azt hiszik, hogy a koronavírus ellen is fel tudják venni a harcot propagandával.

– Képtelen számokat látunk, hiszen olvashatjuk, hogy a körülöttünk lévő országokban mi a helyzet; Orbán Viktoron kívül senki nem gondolja hitelesnek, hogy itt harmadannyi fertőzött van, mint másutt.

Hírdetés

– És emlékezzünk Molnár Lajosra is, aki megpróbálta racionalizálni az egyszerre pazarló és nyomorgó egészségügyet. Éppen a Fidesz kommunikációja csinált páriát belőle és utódjából, Horváth Ágnesből.

– Én nem tudom, hogy ki fog kormányozni hosszabb távon, mivel ez a jelenlegi kabinet bebizonyította teljes kormányzásképtelenségét és önzését, valamint az antiszolidaritását is.

– A valóság arcul fogja csapni az embereket; véget kell érnie annak, hogy egy hatalom által manipulált, virtuális valóságban élnek.

– Normálisan ezt a válságot nem élheti túl a kormány.

Ezekre a szavakra az őszödi beszédet idézve mindössze annyit érdemes válaszolni: Egy lószart, mama!

Villányi Károly: Vásárhelyi Máriától a lószarig


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »