Tájfun okoz fennakadásokat Tokió környékén

Fennakadásokat okoz a légi és vasúti közlekedésben egy erős széllökésekkel és esőzéssel járó tájfun Tokió közelében pénteken.

A napközbeni ítéletidő miatt számos repülőjáratot és vonatot törölni kellett, de személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

A japán főváros déli partjaitól nem messze fekvő Idzu-szigeteknél a 35 kilométer/órás sebességgel északkelet felé tartó, Mindulle névre keresztelt tájfun óránként 162 kilométeres sebességű széllel érkezett meg – tájékoztatott a japán meteorológia szolgálat (JMA).

A Tokiótól keletre fekvő Csiba és más prefektúrákban működő néhány helyi vasúti járat működését ideiglenesen fel kellett függeszteni pénteken.

Hírdetés

Számos, a tokiói Haneda repülőtér és a külső szigetek között közlekedő repülő- és kompjáratot is töröltek.

Kató Kacunobu, a japán kormány főtitkára sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy eddig sem károkról, sem személyi sérülésről nem érkezett jelentés. Arra kérte az Izu-szigetek lakóit, hogy maradjanak az épületeken belül, és ne menjenek az ablakok közelébe, amíg a tájfun tovább nem halad.

A meteorológiai szolgálat szombat reggelre közel 200 milliméter esőt jósolt az Idzu-szigeteken, Tokió térségében pedig 150 millimétert. A hivatal lehetséges áradásokról és sárcsuszamlásokról adott ki figyelmeztetést az érintett térség lakosai számára.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »