Taekwondo mester lett Donald Trump

Taekwondo mester lett Donald Trump

Kilenc danos, azaz a legmagasabb mesterfokozatú fekete övvel tüntette ki Donald Trump korábbi amerikai elnököt a Taekwondo Világközpont.

Mielőtt még azt hinnék, hogy Trump titokban tökéletesre fejlesztette a harcművészetet, eláruljuk, hogy egy tiszteletbeli elismerésről van szó, amelyet a dél-koreai taekwondo világszövetség egyik vezetője adott át az exelnöknek – írja a Hirado.

A Kukkiwon, azaz a Taekwondo Világközpont elnöke, Lee Dong-seop a hétvégén látogatta meg Trumpot otthonában, a floridai Palm Beachen található Mar-a-lagoban,

hogy átadja neki a fehér ruháját és a rettegett fekete övét

Hírdetés

– erről a szervezet a hivatalos Facebook oldalán számolt be.

A bejegyzésben Trump elismerő reakciója is olvasható: „Megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam a tiszteletbeli dan oklevelet, és úgy gondolom, hogy a taekwondo csodálatos önvédelmi harcművészet. Szeretném látni a Kukkiwon Taekwondo Team bemutatóját.”

Külföldi sajtóinformációk szerint a volt államfő megfogadta azt is, hogy a kongresszusban is igyekszik majd viselni a taekwondo ruházatot, ha a jövőben visszatérne a Fehér Házba.

Trump kilenc danos kitüntetése azt jelenti, hogy Vlagyimir Putyinnal azonos rangú.

Az orosz elnököt 2013-ban egy dél-koreai hivatalos látogatás során tisztelték meg fekete övvel és avatták a taekwondo nagymesterévé, amelyet a valóságban azonban ő sem gyakorol, viszont a cselgáncsban nagyon is otthon van, ugyanis abból nyolc danra is levizsgázott az évek során.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »