Tábor 2022 őszén

Tábori beszámoló

2022 novemberének első hétvégéjén az Identitás Generáció megtartotta harmadik táborát, melyen szép létszámmal voltak jelen tapasztalt és kezdő aktivisták is.
A város zajától elvonulva egy hétvégét a fizikai, tudásbéli, közösségi, lelki megerősödésnek szentelte a csoport.
A hideg és esős idő ellenére lehetőség nyílt a testedzésre is, melyet péntek este egy kisebb hátizsákos kirándulás indított a táborhelyig, ez pedig szombat délelőtt másfél órás edzéssel egészült ki.
A fizikai edzésen felül vitaszimulációkon keresztül a mozgalom tagjai érvelési készségeiket fejleszthették.
A tábor gyakorlati feladatai mellett az előadások is fontos helyet foglaltak el a programban.

Elsőként Czopf Áron eszmetörténész tartott előadást a csoportnak, melyben a politikai gondolkodás történeti fejlődésének egyes elemeivel és kulcsfogalmaival ismertette meg a jelenlevőket. Ezzel elindítva egy hosszabb, az egész tábort átszövő közösségi gondolkodást. A közös elmélkedés nagyban szolgálta a mozgalom belső karakterérnek pozitív fejlődését, illetve kohézióját.

Hírdetés

Meghívott előadóként látogatást tett a táborban Martin Sellner is, az európai jobboldali aktivizmus egyik veterán képviselője.
A résztvevőknek a mozgalom ausztriai, illetve más nyugat-európai csoportjainak helyzetét mutatta be.
Tőlünk nyugatabbra a nemzeti és keresztény értékek mellett kiálló csoportok helyzetét leginkább a teljes ellehetetlenítés jellemzi.
Ha csak két példát akarunk hozni, akkor láthatjuk, hogy Franciaországban betiltották a mozgalmat, Ausztriában pedig a mozgalom logóját tiltották be, az aktivisták minden egyes akciójuk után komoly pénzbírságra számíthatnak.

Ennek fényében szemlélve a magyar IG jelenét és jövőjét megállapítható, hogy jelen pillanatban az építkezés ideje folyik, melyet kellő szorgalommal kell kihasználni. A hazai politika változásaival ugyanis eljöhetnek azok a pillanatok, amikor határozottabban is ki kell újra állni a nemzeti, keresztény és konzervatív érdekek és értékek mellett. Ehhez pedig felkészültség, eltökéltség és szervezettség kell.

Maga a tábor a fent említett építkezésnek volt egy fontos mérföldköve. Tudásban gyarapította, közösségként erősítette a mozgalom tagjait.
Lelki alapok nélkül könnyen célt téveszthet akár maga az ember és még könnyebben a mozgalom is – a hétvége munkájának záróköve tehát a keresztény lelki életben való építkezésről szólt. A csoport felekezeti sokszínűségének megfelelően katolikus szentmisén és református bibliaórán vették részt a mozgalom aktivistái.

Nem véletlen, hogy ez a mozgalom a magyar és európai jobboldal krémje. Jólképzettség, felkészültség, szellemi, lelki és fizikai éberség, önálló gondolatok, de egy üzenet: élni akarunk úgy, ahogy azt mi látjuk jónak és semmiképp sem úgy, ahogy azt a forradalmárok szeretnék.


Forrás:generacio.eu
Tovább a cikkre »