„Szűz Mária Lovagja” – ingyenes havilap a Felvidéken

„Szűz Mária Lovagja” – ingyenes havilap a Felvidéken

A Csicsón megtelepedett Angyalos Boldogasszony Misszionáriusai nevet viselő szerzetesközösség munkássága nyomán, 2021 tavaszán indult útjára a Szűz Mária Lovagja című katolikus újság.

A második évfolyamot számláló, 20 oldalas, színes újság havonta, 1700 példányszámban jelenik meg. A havilap szerkesztője, a szerzetesrend vezetője Ambrus Canavesi olasz anyanyelvű, magyarul is beszélő szerzetes.

A Nagyszombati Főegyházmegyei Hivatal jóváhagyásával megjelenő újság igazodik a liturgikus ünnepekhez. A folyóirat első lapján a vezércikk szólítja meg az olvasót, mely a mindennapi élet felmerülő gondjait lelki oldalról közelíti meg.

A lapot forgatók olvashatnak az evangéliumban leírt események magyarázatáról, tanúságtételekről, jelenésekről, a szentek életéről, de a mai ember és a jelenkor problémáiról, napi gondjairól is, valamint a kereszténység múltbeli és jelenkori helyzetéről egyaránt.

Hírdetés

A havilap megjelenítése missziót teljesít, így ingyen igényelhető. Aki szeretne havonta postai úton hozzájutni a laphoz, jelentkezhet a következő címen:

Szűz Mária Lovagja, Ambrus Canavesi, Horná 24/6, 946 19 Csicsó – Čičov

vagy regisztrálhat a sml.missiomariae.com internetes oldalon.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »