Szurkolókat bántalmaztak a Fradi biztonságijai?

Nőket is ütöttek a biztonságiak komlói szurkolók szerint a Komló és a PLER KC férfi kézilabdacsapatainak pénteki budapesti NB I-es bajnoki meccse után.

A Budapesten, a Lőrinci Sportcsarnokban rendezett mérkőzés amúgy a hazai pályán játszó PLER háromgólos sikerét hozta, de nem (csak) ez fájt a baranyaiaknak.

„A Komló Sport Kft. elnöksége mélységesen elítéli a tegnapi mérkőzés félidejében és annak végén történteket! A sérülteknek, orvosi ellátásban részesülteknek jobbulást kívánunk! Példátlan, hogy ártatlan szülőket, szurkoló hölgyeket, urakat a szakosztály képviselőit bántalmaztak magukat hazai csapat rendezőinek tartó emberek” – írta a FradiMob oldalán megjelent közleményében a Komló Sport Kft.

Hírdetés

A Kubatov Gábor FTC-elnökkel szemben enyhén szólva kritikus oldalon erőszakról számoltak be a komlói szurkolók is. Mint olvasható: „sajnos kikaptunk magunk miatt… Már furcsa volt a fradi security felállása nem a »szokásos« kijárat felé tereltek minket hanem a vészkapu fele… Jobbról-balra lezárva az út, terelve a hívott barátok felé… Vége a meccs, indulunk kifelé, na és ott ütöttek mindenkit, akit értek, sima drukker, anya, apa, hölgy bárkit aki arra járt.”

A komlói Blue White Ultras Facebook-oldalán hasonlóan írta le a történteket: „Egy dolog, amiért vállalja a tábor a felelősséget, egy bedobott műanyag pohár. Félidőben már a fradi secu látván a szurkolást, illetve a jó kedvet, megkezdődött a gyenge szurkálódás. Utána ment részükről a telefonálás a pajtiknak, akik elég hamar megérkeztek. Vége a meccsnek, bent tartottak minket a szektorban míg mindenki kiment, aztán a vészkijárat felé tereltek minket, ahol a pajtik voltak. Leköptek egy srácot, és el is indult a buli, egy komoly 1 perces boksz, aztán sietve távoztak a srácok, sajnos nem volt sok esélyünk… TISZTELET azoknak, akik odaálltak.”

A PLER KC 2011-ben egyesült az FTC férfikézilabda-csapatával. és a következő években FTC-Pler néven szerepeltek az NB I-ben. A 2013–2014-es bajnokságot azonban újra külön kezdték: a PLER-Budapest az első-, míg az FTC a másodosztályban folytatta. A kapcsolat azonban megmaradt, a FradiMob azt írta, hogy a PLER mérkőzéseit a Fradi Security biztosítja a Lőrinci Sportcsarnokban.

A PLER Kézilabda oldalán arról számoltak be, hogy csapatuk győzelmét negatív indulatok árnyékolták be. „A PLER-Budapest csapata és vezetősége élesen elhatárolódik minden nemű – verbális és fizikai – erőszaktól, mind a pályán, mind azon kívül. Klubunk szurkolóit zömében családok és barátok teszik ki, rengeteg gyerek és fiatal sportoló telíti meg a lelátónkat minden hazai mérkőzésen. Éppen ezért tisztelettel megkérjük minden ellenfelünk szurkolótáborát, tartsa ezt szem előtt, mikor hozzánk »vendégségbe« érkezik, s viselkedésével olyan példát mutasson, amellyel saját gyermekeit, utánpótlását is megilletné. Klubunk mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt is, csakúgy mint az egymás és sportolóink testi épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat. Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük” – írta a PLER Kézilabda.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »