Szupertudás szupertitokban

Egyre több olyan írás lát napvilágot, amelyben a feltalálók és a tudósok arra mutatnak rá, hogy a teleportációhoz és a szupravezetéshez hasonló jelenségekre építő technológiáknak milyen veszélyei vannak. Sőt, sokan kifejezésre juttatják abbéli véleményüket, hogy talán nem kéne a plénum elé tárni a vívmányok létét, illetve kifejezetten titkolni kellene azokat. Ezúttal ezt a dilemmát szeretném megfejteni.

A tudás a legnagyobb hatalom a világon. Amint feltalálnak egy gyógyszert, vagy a legtöbb ember életét követelő kórságra egy ellenszert, a tudósoknak mérlegelniük kell, hogy megosszák-e felfedezésüket a főnökeikkel, illetve a cégükkel. Miért? Mert nem biztos, hogy a vívmány azt a célt fogja szolgálni, amiért a tudós egy egész életen át dolgozott.

A titkos tudás megszerzése – lehet ezoterikus vagy technikai – mindig is értékesebb volt az emberéletnél azok számára, akik gátlástalanul kívánták megkaparintani azokat. Az eredeti dokumentumok a régmúltból, a valódi kincsek, avagy a féltve őrzött információk mindig is csak egy szűk ezoterikus réteg számára volt hozzáférhető. A titkos társaságok mindig a titkos tudás köré szerveződtek. A titkos szövetkezések mindig is tisztában voltak azzal, hogy nekik nem éri meg, ha a tudás idő előtt kiszivárog, vagy rossz kezekbe kerül, mert akkor elveszítik a misztikusnak tűnő hatalmukat, s azok nélkül ők ugyanolyan átlagemberekké válnak, mint azok, akik felett ők uralkodni akarnak. Ez a hatalomgyakorlás ősi és nemzetközi koncepciója.

 

Ebből következik, hogy ha a megvilágosodás ezoterikus módszereit közzé tennék, akkor az emberek milliószámra ébrednének annak tudatára, hogy ők isteni lények, de ami még ennél is elképesztőbb: egy csapásra lelepleződnének az álvallások és az egyéb hamis eszmék. Ennek elkerülése végett régen durva erőszakot alkalmaztak és primitív módon tűntették el azokat a személyeket és semmisítették meg azokat az iratokat, akik és amelyek elárulhatták volna a titkokat.

Ma az erőszak ugyanúgy megvan, de a módszerek finomodtak, mert elég néhány intézkedés, ami kontrollálja, hogy ki milyen minőségű és mennyiségű információhoz juthasson hozzá, és már meg is oldódott a titkosítás kérdése.

Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket: kinek van ma feláldozható ideje és energiája, hogy könyvtárakban vagy éppen az Interneten kutasson a titkos információk morzsái után? Ki akar egyáltalán megvilágosodott bölccsé válni? Ki akarja a kiábrándulás és a felébredés velőt rázó katarzisát átélni ahelyett, hogy inkább kényelmes és készen kapott ideológiákba süppedne? Ki szeretné, s ki tudná jóra és csakis jóra használni a megszerzett titkos tudását? Ki méltó rá valójában? Ki tartja be az isteni törvényeket maradéktalanul manapság? A kérdésfeltevést még hosszasan lehetne sorolni, de itt már nagyon leszűkül az alkalmasság köre.

Hírdetés

A szupertudás azért szupertitkos, mert nehéz méltóvá válni hozzá, viszont akik nem méltók, de célracionálisan, törtetően gondolkoznak, azok nem adják ám csak úgy át a hatalmuk szelencéjét. Gondold végig, hogy a valódi ezoterikus tudás mire lenne képes az emberekben? Vajon felszabadítaná őket?

Nem számít, hogy ki hiszi és ki tagadja az összeesküvések létezését, vagy a titkos társaságok mesterkedéseit, a tudás ettől függetlenül kitárja az emberek elméje előtt a kapukat. Feltéve, hogy tiszta tudásról beszélünk. Mert tudásból sokféle létezik!

 

Az archaikus időkben a misztériumiskolákban oktatták a gondosan kiválasztott papok és papnők számára a titkokat. Nekik bizonyítaniuk kellett a rátermettségüket. A tudás gyújtópontjai tehát azok a szent helyek voltak, amiket később mi templomoknak neveztünk. A tudás mindig szellemi természetű, de haszna nagyon is praktikus. Az sohasem a véletlen műve, hogy egy bizonyos tudástöredék kiszivárog, felszínre jut és bekerül a köztudatba, vagy épp ellenkezőleg, évezredekig rejtve marad.

Ha így vesszük, akkor az elmúlt 300 esztendő egyfelől a tudás forradalma volt, hiszen az ezoterikus információk egy részét kiszivárogtatták, másfelől a tudatlanság korszaka is, hiszen felhígították sok felesleges, tudásnak csúfolt félrevezető ismerettel is. Tehát gyorsítottunk is a tudás sztrádáján és lassítottunk is.

Magyarul, ma már ki szabad mondani, hogy a Biblia nem teljes, lásd a Nag Hammadi-tekercseket, illetve hogy a történelmet meghamisították, jó példák erre a Holt-tengeri esszénus tekercsek, ugyanakkor mégsem lehet felhőtlen az örömünk, mert dezinformációk tömegével és felesleges félelmet sugalló elméletekkel oltogatnak minket gyerekkorunk óta, ha akarjuk, ha nem.

Szóval, elindultunk a mélyből a felszín felé, de a felemelkedésünk zálogát jelentő szupertitkos tudásért mindenkinek egyénileg is meg kell küzdenie.

Boldog napot!

The post Szupertudás szupertitokban appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »