Szuperolcsó okostelefon: Xiaomi Redmi 2

Szuperolcsó okostelefon: Xiaomi Redmi 2

Az új kínai okostelefon két SIM foglalatot kezel és támogatja a 4G LTE kapcsolatsebességet.

Az új belépőkategóriás okostelefonban épp annyit változtattak elődjéhez, a Redmi 1S-hez képest, hogy a legfrissebb trendeknek megfeleljen, így az előlapon egy 4,7 hüvelykes 720p HD-kijelző maradt, viszont immár szoftveresen kalibrálhatjuk a színhőmérsékletet. A kamerás részlegen sem fejlesztettek sokat: a hátoldalon egy 8 megapixeles OmniVision szenzor kukucskál ki a szimpla LED-villanó mellől. Mozgóképet legfeljebb 1080p FullHD-felbontásban képes rögzíteni, szelfizni pedig egy 2 megapixeles fénylesővel tudunk – tudjuk meg az Androbit.net cikkéből.

Hírdetés

A burkolat alatt viszont már érezhetőek a változások, ugyanis egy négymagos, 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 számolgatja a biteket 1 GB RAM, valamint egy Adreno 306 grafikus gyorsító társaságában. A belső tárhely mérete 8 GB, ezt legfeljebb 32 GB-os microSD kártyával bővíthetjük. Adatkommunikációs téren fontos említést tenni a két SIM foglalatról, mindkét foglalat támogatja a 4G LTE kapcsolatsebességet. Műholdakból az A-GPS, a GLONASS, illetve a kínai BeiDou megoldásait ismeri fel.

Az akkumulátor mérete 2200 mAh, amelyet felvéreztek a QuickCharge-dzsal, így gyorsabban tölthetjük fel az akksit. Az Android 4.4 KitKat-alapú, MIUI 6 felülettel megspékelt Xiaomi Redmi 2 jövő hét pénteken rajtol el Kínában 110 dolláros áron, vagyis napi árfolyamon számolva 30 ezer forintért. Az anyaországon kívüli terjesztésről egyelőre nem szól a fáma, de abban biztos vagyok, hogy nálunk is hatalmas kereslet lenne iránta. Amennyiben bárhogyan elérhető lesz Európában, minél előbb megpróbálunk beszerezni egy darabot belőle.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »