Szuperhadsereget épít maga köré Putyin

Szuperhadsereget épít maga köré Putyin

Új különleges egység védi hamarosan az orosz elnököt. Az egyiptomi turizmus szempontjából „rosszkor” történt az egyiptomi repülőgép katasztrófája. Nemzetközi lapszemle.

Szuperhadsereget épít ki az orosz elnök, amely parancsára megtöri az iszlám terroristákat – írja egy brit napilap. Az Nemzeti Gárda terrorellenes akciókon, a közbiztonság fenntartásában és az elnök védelmében áll majd Vlagyimir Putyin rendelkezésére. A különleges egységet a világ bármely részén bevethetik, és tagjai bárkit fogva tarthatnak akár meghatározatlan ideig is. Az új orosz alakulatot Putyin egyik volt testőre, Viktor Zolotov vezeti, aki az orosz biztonsági tanács tagja. A Daily Express beszámolója szerint a Duma az egység megalakítására vonatkozó rendeletet csütörtökön első olvasatban hagyta jóvá, mégpedig 345 igen és 14 nem szavazati aránnyal.

Hírdetés

Az egyiptomi légitársaság katasztrófája azzal egy időben történt, hogy Egyiptom megpróbált előre nyomulni az idegenforgalomban. Egy repülési szakportál elemzése szerint Franciaország egyiptomi nagykövete éppen a napokban járt az Egyiptomi Polgári Repülési Minisztériumban, hogy a két ország közötti idegenforgalmi együttműködésről tárgyaljon, és összehangolja az egyiptomi repterekkel kapcsolatos biztonsági tevékenységet. A találkozón szó volt a Párizsból  Sharm es‐Sejkbe és Gurdakába induló járatokról, illetve arról is, hogy az egyiptomi légitársaság a tavalyi hétről idén 14-re emelte párizsi járatainak számát.

Tényleg egyáltalán nem fontos, hogy ki lesz a következő török miniszterelnök, mert Erdogan az egyetlen legény a gáton – írja kommentárjában a brit Independent. A londoni liberális lap szerint a török elnök arra törekszik, hogy ő legyen a következő Atatürk, amivel azonban a Nyugathoz fűződő kapcsolatait sodorja veszélybe. A kormányzó a török AK Párt vasárnapi rendkívüli közgyűlése előtt azonban senkinek sem kell visszafognia a lélegzetét, mert a pártlojalista Binali Jildirimet biztosan megválasztják – jegyzi meg az Independent.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »