Szüntelenül folyik a tűzoltók heroikus küzdelme a lángokkal – galéria a tűzvonalból

Szüntelenül folyik a tűzoltók heroikus küzdelme a lángokkal – galéria a tűzvonalból

Szombat délután óta ég a királyszentistváni hulladéklerakóban a szemét. A katasztrófavédelem az oltás közben készült fotókat tett közzé a tűzről.

Hétfő reggelre kissé mérsékelték a lángokat a tűzoltók, de

még mindig mintegy kilencszáz négyzetméternyi területen égett a bálázott hulladék

a Veszprém megyei Királyszentistván külterületén, egy szeméttelepen – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Hírdetés

Mint írják, a lángok oltásán a veszprémi, a pétfürdői, a siófoki, a székesfehérvári, a pápai, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva dolgoznak. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre már a tűz kitörése után, szombaton 80 tűzoltó érkezett több hullámban. Azóta küzdenek a hatalmas területen, mintegy négy méter magasan égő szeméttel.

A hatóság mobil laborja folyamatos méréseket végez a környező településeken, azok eredményei azonban egyelőre sehol nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét a levegőben.

A királyszentistváni hulladék-feldolgozóban nem először történt tűzeset: 2011. májusában is lángok csaptak fel, 2010. júliusában pedig veszélyes hulladékot tárolt hordók robbantak be a nagy hőségben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »