Szükség lesz napszemüvegre, de néhol az esernyő is előkerülhet – időjárás-jelentés

Szükség lesz napszemüvegre, de néhol az esernyő is előkerülhet – időjárás-jelentés

Már számítani kell hajnali fagyokra, így napközben sem lesz olyan meleg, mint az elmúlt napokban volt.

Időjárási helyzet Európában:

A nyugat-európai partvidék mentén több ciklont, illetve hullámzó frontjaikat is megfigyelhetjük, illetve mediterrán ciklon örvénylik a Genovai-öböl felett. Emiatt a kontinens nyugati, délnyugati felén mozgalmas, többfelé csapadékos az idő, különös tekintettel a Brit-szigetekre, Franciaország délkeleti részeire és Olaszországra. E ciklonrendszer előoldalán az Északi-tenger déli partjaitól egészen a Balkán-félszigetig kifejezetten enyhe az időjárás, nagy területen 15 fok körüli vagy a fölötti csúcsértékek jellemzőek. Eközben a Kelet-európai-síkság déli része fölött anticiklon található, így ott naposabb, száraz, de hidegebb az idő.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek alakítják, így kedden már helyenként számíthatunk csapadékra.

Hírdetés

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Hajnalban foltokban köd képződhet. A változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk, és helyenként már előfordulhat zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon. Az északi, északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »