Szükség lesz a hótaposókra a szigorú figyelmeztetés szerint

Szükség lesz a hótaposókra a szigorú figyelmeztetés szerint

Szombaton többnyire változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, de Dunántúlon több lesz a felhő, és főként ott lehet helyenként havazás, hózápor. Késő délutántól azonban észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az éjszaka folyamán egyre több helyen lehet gyenge havazás – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)

Az északnyugati, északi szél napközben a Duna vonaláig nagy területen megerősödik, a Tiszántúlon azonban mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 fok közelében, az északkeleti megyékben -2 és -5 fok között valószínű. Késő estére általában -2, -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

Hírdetés

Este erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Többfelé lehet gyenge havazás, hószállingózás. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz, a Tiszántúlon viszont mérsékelt marad a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet általában -5 és -10 fok között alakul, de északkeleten ennél néhol hidegebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)

Gyenge hófúvásra adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat három megyében. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

(Forrás: OMSZ)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »