Sztojka Iván, a jó magaviselete miatt tavaly szabadult Cozma-gyilkos ismét őrizetben: ezúttal kerítés és kitartottság a vád

Sztojka Iván, a jó magaviselete miatt tavaly szabadult Cozma-gyilkos ismét őrizetben: ezúttal kerítés és kitartottság a vád

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt őrizetbe vették, majd letartóztatták a Marian Cozma meggyilkolása miatt elítélt Sztojka Ivánt – tudta meg a 24.hu. A Cozma-ügy harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hónappal hamarabb kiengedték feltételesen. Sztojka azonban nem sokáig bírta anélkül, hogy újabb törvénysértést kövessen el.

A rendőrség nyomozást indított egy 37 éves enyingi férfi ellen, mert prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt. A gyanú szerint Sztojka – mert mint kiderült, róla van szó – rendszeresen "beszámoltatta" jövedelméről a nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának.

A lap úgy tudja, hogy a cigány éppen az enyingi otthonába tartott a kocsijával, amikor lekapcsolták a rendőrök. A cigánybűnözők otthonaiban tartott házkutatás során a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

Sztojkát előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság elrendelte a letartóztatását. A társait bűnszervezetben, üzletszerűen bűnsegédként elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ők természetesen szabadlábon védekeznek.

Hírdetés

Ha beigazolódik Sztojka bűnössége, akkor a feltételesen elengedett 4 év 5 hónap börtönt is le kell ülnie. De lehet, hogy még közügyektől való eltiltással is szembe kell néznie, tesszük hozzá mi.

(Kuruc.info – 24.hu nyomán)

Újjáéled a cigányterror Siófok környékén: Sztojka századmagával jár "piknikezni"

A rend jegyében: buli és új BMW Enyingen – négy évvel előbb szabadon engedték Cozma egyik gyilkosát

Orbánéknak köszönheti Sztojka a szabadságát

A Cozma család ügyvédje szívesen megadja "bulikirály" Sztojkának a család számlaszámát


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »