Sztárok egész sorát tette feketelistára a Ferrari

Számos hírességet tett feketelistára a Ferrari, a nemkívánatos vásárlók között olyan sztárok is szerepelnek, mint a Kardashian család, Justin Bieber vagy Nicholas Cage.

Bár a sztárok gyakran imádnak luxusautókkal közlekedni, vannak olyan autógyártók, amelyek igencsak megválogatják, kiknek adják el a járműveiket, különösen, ha exkluzív modellekről van szó – írja az Origo.

A Ferrarinak például van egy feketelistája a nemkívánatos vásárlókról, és ezen olyan hírességek szerepelnek, mint a Kardashian-család vagy Justin Bieber

– írja a The Richest a spanyol Marca című lap beszámolója alapján.

Noha a feketelista nem jelenti azt, hogy például a Kardashian-család tagjai egyáltalán nem vásárolhatnak Ferrarikat. Azonban a gyártó fenntartja a jogot, hogy megválassza, kinek ad el az exkluzív modelljeiből. 

Vagyis a nemkívánatos vevőknek ítélt sztárok számára sokkal nehezebb lehet az autóvásárlás.

Hírdetés

A tudósítás azt nem közli, hogy a Kardashian-családhoz köthető minden szereplő (például Kendall vagy Kylie Jenner) is a listán van-e, azonban az kiderül, olyan nagy sztárok is megtalálhatók rajta, mint Nicholas Cage vagy Floyd Mayweather.

Arról korábban is szóltak már hírek, hogy Justin Biebert feketelistára tették a Ferrarinál, mivel az énekes átfestette a 2011-es F458-as modelljét neonkékre, és így adta azt el 2017-ben. Ez pedig súlyos „vétségnek” számít az autógyártónál.

A Ferrari ugyanis nagyon szigorúan vesz minden önkényes módosítást az autóin.

Kim Kardashian esetében szintén felmerülhet problémaként az önkényes változtatás. A sztár ugyanis nemrég hatalmas összeget költött arra, hogy az autói passzoljanak a háza színéhez.

Ráadásul általában is igaz, hogy a cég az értékesítés során erősen szelektál a potenciális vásárlók között. 

Egyes beszámolók szerint a Ferrari (legalábbis bizonyos modellek értékesítése során) elvárja a vevőktől, hogy elmondják, milyen autóik voltak korábban. Mi több, állítólag a vállalatnál a 40 évnél fiatalabb vásárlókat nem is veszik komolyan.

Azt, hogy a cég mennyire szigorú, azt jól mutatja Preston Henn egykori autóversenyző esete. Henn az évtizedek alatt összesen 18 Ferrarit vásárolt, de egy esetben még be is perelte a céget: 75 ezer dolláros sérelemdíjat követelt, mivel a gyártó megtagadta tőle egy Aperta nevű modell megvételét – Henn később visszalépett a pertől.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »