Szovjet emlékművet koszorúztak a bocskorosok Tordán, mert oláhnak hitték

Szovjet emlékművet koszorúztak a bocskorosok Tordán, mert oláhnak hitték

Egyszerűen eltévedtek a hősök napján a tordai civil szervezetek és a katonaság ünneplőbe öltözött képviselői – írja a Főtér.ro.

A nap (tegnap közölte a lap a cikket – a szerk.) legviccesebb híre Tordáról érkezett be, ahol – mint a legtöbb településen – a helyi civil szervezetek és a katonaság képviselői koszorúzni indultak a Hősök Napja alkalmából, de a tisztelgés nem sikerült a legjobban.

Hírdetés

Az történt ugyanis, hogy a díszes társaság eltévedt a temetőben, és a hősi halált halt román katonák helyett az orosz katonák emlékművét koszorúzták meg. Volt ott minden: katonai tiszteletadás, rövid beszédek, sőt, egy pap is imát mondott. Persze háttal a román katonák emlékhelyeinek.

Aztán megérkezett egy hölgy és leteremtett mindenkit, hogy még azt sem tudják, hol nyugszanak a román nemzet hősei. A kínos történet állítólag úgy végződött, hogy a tájékozatlan ünneplők végül áthordták a koszorúkat a megfelelő helyre.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmoldovan.manuela.1%2Fposts%2F4551068841573756&show_text=false&width=552&height=986&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »