Szövetség nélküli parlamentet mért az AKO

Szövetség nélküli parlamentet mért az AKO

Ha szeptember elején tartották volna a parlamenti választásokat, akkor ezt a Hlas nyerte volna 18,8 százalékkal. A második helyen az SaS végzett volna a szavazatok 14,5 százalékával, a harmadik helyre pedig a Smer került volna 13,9 százalékos támogatottsággal.

Ez az AKO ügynökség felméréséből derült ki, amelyet 1000 válaszadó megkérdezésével végeztek.

A parlamentbe kerülne még az OĽANO mozgalom 9,9 százalékos eredménnyel, melyet a Progresszív Szlovákia követ a szavazatok 8,7 százalékával. Következik a Sme rodina (6,8 százalék), a KDH (6,6 százalék) és a Republika (5,2 százalék).

Hírdetés

Nem érné el a bejutási küszöböt a Szövetség, amely 3,8 százalékot szerezne, ahogy az SNS sem a 3,5 százalékos támogatottságával. Az ĽSNS a szavazatok 2,7 százalékát kapná meg, a Za ľudí 1,7 százalékon áll. A Magyar Fórum támogatottsága 1,1 százalékon van, a Dobrá voľba pedig 0,9 százalékon. A Spolu a szavazatok 0,8, a Život – národná strana ezek 0,5 százalékát kapná meg. A Demokratická strana és a Máme toho dosť pártok egyaránt 0,2 százalékot, a Socialisti.sk és a Zöldek Pártja pedig egyformán 0,1 százalékot érnének el.

A felmérés eredményei alapján a Hlas 33 képviselői helyhez jutna, az SaS 26-hoz, a Smer pedig 25-höz. Az OĽANO 18, a Progresszív Szlovákia 15, a Sme rodina és a KDH 12-12, a Republika pedig 9 képviselői széket foglalhatna el.

A felmérést telefonon keresztül végezték szeptember 6. és 13. között. A felmérés nem megrendelésre készült.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »