Szörnyű tűzeset Csehországban: kigyulladt egy panelház, az emberek az ablakokból ugráltak ki

Szörnyű tűzeset Csehországban: kigyulladt egy panelház, az emberek az ablakokból ugráltak ki

Az eddigi jelentések szerint legalább 11 halálos áldozata van annak a panelház-tűznek, amelyre Bohumín városában került sor (Morva-szilézi kerület).

„A lakástűzben a 11. emeleten hatan vesztették életüket, három gyermek és két felnőtt. A felettük lévő emeleten lakók úgy próbálták magukat menteni a tűz elől, hogy kiugráltak az ablakokon. Mindannyian élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedtek el”

idézte a Právo nevű lap a kerületi tűzoltóparancsnokság vezetőjét, Vladimír Vlčeket.

Hírdetés

A tűzoltókat nagyjából este hat óra körül riasztották. Nem hivatalos forrásokra hivatkozva a cseh sajtóban olyan információk is megjelentek,miszerint a lakásból, ahonnan a tűz kiindult, rendszeresek voltak a veszekedések, ezúttal pedig valaki benzint locsolt szét és meggyújtotta. A rendőrség ezeket az értesüléseket semmilyen módon nem kommentálta.

11 people have died following a fire in an apartment building in Bohumín in the Moravian-Silesian Region on Saturday afternoon. 6 died in the fire and 5 jumped to their deaths in an effort to escape the blaze. 3 of the dead were children. (@RadioPrague) pic.twitter.com/tg1xB2steN — Atlantide (@Atlantide4world) August 8, 2020

Körkép.sk, teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »