Szörnyű részletek a kisbusz tragédiájáról – képek

Kilenc román állampolgár vesztette életét a Ceglédbercelnél kedden délután történt balesetben, amikor egy kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton. A sofőr figyelmét a mobiltelefonja vonhatta el.

Paul Ciocoiu, a román külügyminisztérium szóvivője a bukaresti Digi 24 hírtelevíziónak elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset – írta a Krónika.ro.

Hírdetés

A bukaresti sajtó kedden késő este olyan felvételt tett közzé, amely néhány másodperccel a frontális ütközés előtt készült, a román mikrobusz sofőrjének mobiltelefonjával. Az Adevărul napilap honlapja szerint a videót a járművezető egyik ismerőse tette közzé. A felvétel itt megnézhető, de csak erős idegzetűeknek ajánlott.

A felvétel szerint a sofőr facebookozott vezetés közben, egy ismerősével létesített videókapcsolatot, és vélhetően a figyelmetlensége miatt hajtott át a másik sávba, ahol frontálisan ütközött a homokot szállító teherautóval.

András Tamás rendőrségi szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét.

Sajtóhírek szerint az áldozatok a Maros megyei Mikefalvához tartozó Désfalváról származnak, és Szlovéniából igyekeztek haza. A román külügyminisztérium tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »