Szörényi Levente letiltotta a Tankcsapda dalát

November 22-én jelent meg a Tankcsapda dupla albuma, a Dolgozzátok fel!, amelyen Lukács Lászlóék az általuk szeretett és tisztelt együttesek, zenészek legendás számait hangszerelték át a saját stílusukra, mások mellett Charlie, a Bonanza Banzai, a Kispál és a Borz, az Omega, a Beatrice, a Korál, a P. Box klasszikusait. A lemezen szerepelt volna az Illés Good bye, London! című számának átirata is. Szörényi Levente azonban nem engedélyezte a megjelenését. 

Lukács László az RTL Klub Portér című műsorában a helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott: – A felvétel el is ké­szült, de aztán a megjelenés előtt az utolsó utáni pillanatban végül nem adott rá engedélyt az Illés. A Szörényi, Bródy páros ugyanis végül azt mondta, hogy nem. Igazából pontosan nem tudjuk, hogy miért nem, mert velük személyesen nem sikerült erről beszélni, mert ők annyira magasan ülnek a Parnasszuson, hogy csak áttételesen tudtunk velük kommunikálni. És igazából nem tudjuk, pontosan mi az oka, miért nem tetszett nekik a felvétel. 

Hírdetés

A Bors az üggyel kapcsolatban megkereste Bródy Jánost, aki szerint elegáns gesztusnak tartották a Tankcsapda felkérését, csupán annyit kértek a csapattól, hogy a megjelenés előtt meghallgathassák a feldolgozást. Bródy azt elismerte, hogy csak a Tankcsapda menedzsmentjén keresztül egyeztettek a zenekarral, de a lapnak elmondta, hogy ha több időt kaptak volna, akkor találtak volna köztes megoldást. 

– Mikor Szörényi Levente végül meghallgatta, aggódva hívott fel, nem tetszett neki. Annyira nem, hogy végül megtiltotta, hogy játsszák. A szövegben, a ritmusban és a dallamban is volt változás. Ez a dal Levente személyes kedvence, sokat játssza maga is. A rádiók már nemigen élnek az Illés-dalokkal, Leventének viszont rosszul esett volna, ha az eredeti helyett ezt játsszák most – fogalmazott Bródy. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »