Szomorú, de újabb támadások elé nézünk

Szomorú, de újabb támadások elé nézünk

Az ember azt gondolta, hogy egy békésebb szlovák kormánykoalíció vezeti majd az országot, de helyette mit kaptunk? A régi Slota, Mečiar, Fico időket vissza…  

Az nem baj, ha más idegen ország vagy országok vállalkozói, mint pl. a dánok gazdaságokat, földeket vásárolnak, csak ha a magyarok teszik meg ugyanezt? Kellemetlen, hogy az anyaország támogatja a magyar kultúrát, a sportot, az oktatást, az egyházakat, a vállalkozókat? Vajon a szlovák kormány miért nem teszi meg? Vagy talán másodrendű állampolgárok lennénk? Most legalább kimondhatják nyíltan. Valami baj van az országgal, kifelé maga a jogállamiság Svájca, belülről meg egymást tartóztatják le a rendőrök, és váltogatják köpönyegüket a politikusok.

Hírdetés

Most jól jön újra a magyar kártya, ugye? Fel kell készülnünk az újabb támadásokra, amelyeket közösségünk ellen készítenek elő. Most kell erősnek lennünk és össze kell fognunk mindazokkal, akik nem behódolnak a többségnek, hanem kiállnak a felvidéki magyarok érdekképviselete mellett. Csak együtt győzhetünk és hallathatjuk hangunkat, mert már-már „bicskanyitogató” nyilatkozatokat hallhatunk a hirtelen nemzetvédővé lett kormánypolitikusoktól.

Vár(hat)unk egy józan hangra? Mi semmivel sem akarunk többet, mint ami megillet bennünket, csak azt, ami minden állampolgárnak jár. A szülőföldünkön szeretnénk békében élni és építeni a jövőt a gyermekeinknek, de úgy nem megy, ha állandóan mi vagyunk – még mindig – a (háborús) bűnösök.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »