Szombat este kijárási tilalomban volt részük a budapesti „romáknak”?

Szombat este kijárási tilalomban volt részük a budapesti „romáknak”?

Nagyon humoruknál vannak egyes cigány csoportosulások, miután az Opre Roma nevű társaság a Sándor-palota elé vonul, hogy a Budaházy-ügy kapcsán "közkegyelmet és amnesztiát" követeljenek a magyar állam polgárainak, amit mi nem tudtunk érzelmezni, de van újabb gyöngyszem. Könnyed, humoros sorok következnek!

Most megtudtuk, illetve kibogoztuk, hogy az European Fight Night küzdősportgála miatt szombaton Budapest területén kijárási tilalom volt érvényben cigányok számára, vagy legalábbis kérdésként merül fel. Mondjuk még jó, hogy a rendezvény nem is Budapesten volt, de ez csak a legkisebb anomália az alábbi bejegyzéssel kapcsolatban:

Teljesen értetlenül állunk tehát az előtt, hogy a Roma Tagozat Civil Szervezet mégis honnan vette ezt az információt. Nyomokban sem volt erre utaló jel semmilyen forrásból. Szimpla hangulatkeltés akart lenni? Lehet, de annak iszonyatosan gyenge, ellenben vicces. Egy hozzászólásban igyekeztek azért kifejteni, miről van szó (nem sikerült):

A sporteseménynek beállított militáns, neonáci, küzdősport rendezvény ténylegesen egy szélsőjobboldali találkozó, melyre várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból. A korábbi European Fight Night események történései alapján okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése nem kizárólag az eseményre korlátozva. Magyarország – közismerten jelentős eredményeket elérve – zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöz. A szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben a rendőrség határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni. A kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közrend és közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette.

Ez csupá a rendőrség közleménye volt. A kommentelők viszont termékenyek voltak, olyanokat írtak, mint (szigorúan cigány helyesírásban):

  • Ide is leírom ,egy rendezvényhez polgármesteri engedély ,és egy rendőrsegi bejelentés kell!!!! Ki is a főpolgármester Budapesten ??
  • Értem én hogy a rendőrség, mindent meg tesz annak érdekében hogy ne legyen roma verés, vagy verekedés. Köszönöm!!!Csak azt nem értem,,hogy a kormány miért engedi az országba az ilyen jellegű rendezvényeket?
  • Szopjak le a náci tüntetök a faszomat
  • Hírdetés

  • Ez egy undorító Ország
  • Az lenne a zéró tolerancia, ha ilyen esemény megrendezésére nem is kerülhetne sor!!!! Európában Magyarország az egyetlen ahol ezt engedélyezik!!
  • Magyarország alapból rasszista ország
  • Ez ellen nem háborog sem a kormány sem a Magyar nép . De a melegek meg a bevándorlás ellen dolgoznak 0 24 be . Kérdem én a Roma embereknek miért nincsenek képviselve a kormány által ? Hol vannak ilyenkor ? Igaz a pápa látogatásával egy időbe kegyelmet adot egy náci elítéltnek a Magyar Miniszter . Így Novák Katalin mosolyogva ki is engedte a börtönből . Elgondolkodtató. Nem e a kormány rendelte el ezt a náci felvonulást???
  • Ez nem mese én is láttam nacit a villamoson pesten nagyon meg ijetem asetutam mere nezek nagy bakacs ban volt fekete ruhaban tele szogecsel leborotvalt haj ez nem mese gyerekek feltem
  • Hatt kik ök cigànysàg ösze fog hàt akor ott bajj lesz..ne szorakozatok velünk…mi ugy èlûnk ahogy kel a tàrsadalomnak megfelelöen..kulturàltan disztigvàltan de ha meni kel akor ott nimcs visza ut
  • Van még több száz ilyen hozzászólás, egyik sem fogalmazta meg azt a kérdést, valóban kijárási tilalom van-e, egyáltalán ki rendelte el, ilyesmi. Ez azért sokat elmond a szellemi színvonalról.

    L. J. – Kuruc.info


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »