Szolnokon találkoztak a karitászos csoportvezetők

Szolnokon találkoztak a karitászos csoportvezetők

A Váci Egyházmegyei Karitász által szervezett karitászcsoport vezetői találkozók idei utolsó alkalma június 2-án volt Szolnokon. A találkozónak a Vártemplom és annak közösségi háza adott otthont a Szolnoki Karitászcsoport önkénteseinek vendéglátásában.

Az előző alkalmakhoz hasonlóan a workshop célja a közösségfejlesztés, a jó gyakorlatok megosztása, az éves programok áttekintése, valamint a közös tervezés volt.

A programon harminc karitászönkéntes vett részt, akik Hatvanból, Tiszaföldvárról, Úriból, Zagyvarékasról, Jászkarajenőről, Tápiógyörgyéről, Tápiószecsőről, Tóalmásról, Abonyból, Szolnokról és Újszászról érkeztek.

A találkozót Kiss Balázs, a karitász lelkivezetője nyitotta meg a pünkösdi evangéliumi részekről szóló elmélkedésével, majd a Szolnoki Karitászcsoport önkéntese, Klinszky Tiborné Edit tartott tájékoztatót a Vártemplom történetéről.

A közösségi házban a résztvevők bemutatkozása után a 2022-es év fontosabb eseményeit és a karitász segélyprogramjait összefoglaló prezentációt ismertették.

Hírdetés

Délután a karitászcsoportok egymás tevékenységével való ismerkedése kapott hangsúlyt műhelymunkával, személyes beszélgetésekkel. Végül a karitász önkénteseknek felmerült kérdéseire fórum keretében adott választ Kovács Gábor egyházmegyei karitászigazgató.

A találkozót hálaadó imával zárták.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy karitász önkénteseink minden alkalommal áldozatos és lelkiismeretes szolgálatukról tettek tanúságot. Köszönjük aktív részvételüket. Az önkéntesek megosztásaiból és a találkozásból merítsenek erőt, lendületet a további szolgálatukhoz” – mondta Kovács Gábor.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »