Szolgalelkűség tekintetében sincs különbség a Fidesz és a ballibek között: Németh Zsolt letakart füllel mutatta hódolatát Trump felé

Szolgalelkűség tekintetében sincs különbség a Fidesz és a ballibek között: Németh Zsolt letakart füllel mutatta hódolatát Trump felé

„Jobb pályán” – ezzel a jelszóval nyitották meg szerda délelőtt az idei tusnádfürdői politikai és zenei fesztivált. A 33. Tusványos megnyitóján Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának kormánypárti elnöke a Donald Trump elleni támadásra utalva letakart jobb füllel kezdte beszédét.

„Dráma ez a szimbólum. Megtörténhetett, hogy rálőttek Donald Trumpra, az amerikai elnökjelöltre, előre megfontolt, ideológiai, politikai szándékkal. Dráma, hogy ugyanez történt néhány héttel korábban Szlovákiában, rálőttek a szlovák miniszterelnökre. Az erőszaknak ez az eszkalációja megköveteli tőlünk, Tusványostól, hogy demonstráljunk ez ellen, tiltakozzunk ez ellen” – szögezte le a kormánypárti politikus az Index beszámolója szerint.

Hírdetés

Németh Zsolt szerint az Európai Parlamentben létrejött olyan többség, amely lábbal tapossa a parlamenti szabályokat, lehetetlenné téve, hogy a harmadik legerősebb frakció – aminek a Fidesz is a tagja – elfoglalja bizottsági pozícióit.

Őket utánozta Németh:

Ki kell állnunk a kooperáció, az együttműködés, a dialógus mellett. Erről szól Tusványos, mi ilyen országot, ilyen Európát szeretnénk építeni, ahol a különféle gondolkodások, politikai megközelítések megférnek egymás mellett. Kritikai gondolkodás nélkül nem lehet normális politika – hangsúlyozta Németh Zsolt, hozzátéve, örül, hogy ott vannak ellenzéki politikusok. (De csak olyan teljesen súlytalan, félszázalékos, a megszűnés határán álló mikropártok politikusai, mint a Jobbik vagy az LMP, vagy akár Mesterházy Attila, aki újabban valami Szocialisták és Demokraták nevű gittegylet vezetője, amiről kb. senki se hallott – a Mi Hazánk nem kapott meghívást, Magyar Péterék sem mutatkozhattak be, és Gyurcsányékat sem hívták, de nekik nincs is keresnivalójuk Erdélyben, sőt igazából a politikai életben sem lenne, ha nem lennének nélkülözhetetlenek Orbánék túléléséhez – a szerk.)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »