Szolgálati lakásokat adtak át a Maros mente orvosainak

Szolgálati lakásokat adtak át a Maros mente orvosainak

Tizenkilencedik épületét adta át hétfő délután a Marosvásárhelyen székelő Studium–Prospero Alapítvány, amely közel három évtizedes fennállása óta a fiatal orvosok, gyógyszerészek és művészek Erdélyben való boldogulását tűzte ki célul. Ezúttal a Marosvásárhellyel összenőtt Marosszentgyörgyön avattak szolgálati lakást és logisztikai központot.

Az avató ünnepségen részt vevő Potápi Árpád János, aki hosszú ideje követi és támogatja a vásárhelyi civil szervezet tevékenységét, ennek a közhasznú jellegét méltányolta. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára – akárcsak az Erdélyi Református Egyházkerület püspökhelyettese, Kolumbán Vilmos – hangsúlyozta a Studium-lakások fontosságát, különösképpen azt, hogy az erdélyi magyar közösség fennmaradását szolgálják.

Hírdetés

Az anyaországi politikus tréfásan jó egészséget, de ugyanakkor sok beteget is kívánt a szentgyörgyi lakást elfoglaló ifjú szakembereknek. A tizenkilencedik épületnek és a számára választott helyszínnek a leginkább Marosszentgyörgy polgármestere örült. Sófalvi Szabolcs meg is jegyzete, hogy az általa vezetett község nagyon kedveli az itt megtelepedő beruházókat, de talán még annál is jobban az orvosokat.

A szimpátia kölcsönös, hisz a rohamosan fejlődő Szentgyörgyön már több mint száz orvos épített vagy vásárolt lakást. A marosszentgyörgyi szolgálati lakások elsősorban a Felső-Maros mentén élő emberek egészségügyi ellátórendszerében dolgozó, fiatal házaspárok és gyermekeik számára hivatottak az elinduláshoz szükséges, biztonságos fészket nyújtani. A karbantartó és logisztikai központ pedig azt a 65 szolgálati lakást látná el, amelyet húsz év alatt az alapítvány Erdély-szerte felépített.

Az alapítvány legutóbb ezelőtt tizenegy hónappal avatott ingatlant; azóta a marosvásárhelyi Bolyai téren átadott Oroszlán–Studium Hub épülete számtalan sikeres rendezvénynek, kiállításnak, könyvbemutatónak és találkozónak adott otthont. Vass Levente egészségügyi államtitkár, az alapítvány ügyvezető elnöke már most bejelentette, hogy 2023-ban is sor kerül avatásra, illetve alapkőletételre: előbbi a Székelykeresztúrhoz közeli Medeséren, utóbbi két Maros megyei helyszínen is Nyárádszeredában, valamint az egyik mezőségi településen.

MTI

The post Szolgálati lakásokat adtak át a Maros mente orvosainak appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »