Szolgálati közlemény a migránszabáltató hippiknek: 40 adaggal kevesebb halal moslék fog este a kukákban kikötni

Legalább 40 halottat talált és mintegy 300 embert mentett ki az olasz haditengerészet egy bajba került, betolakodókat szállító hajóból Líbia partjai közelében a Földközi-tengeren.

Elsüllyedt egy kontinenshódítókkal teli hajó a Földközi-tengeren. A halottakat a hajó fenekén találták, valószínűleg megfulladtak a vízi járművön, amely túlzsúfolt volt, és süllyedni kezdett. A menekülteket szállító hajót a haditengerészet egyik helikoptere fedezte fel a tengeren.

Számos korábbi túlélő elbeszélése szerint az embercsempészek a hajófenéken zsúfolják össze azokat a migránsokat, akik a legkevesebb pénzt fizetik a szállításért.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) pénteki jelentése szerint idén már legalább 2300 ember veszítette életét a Földközi-tengeren a veszélyes átkelés közben, a tavalyi egész évi 3279-cel szemben.

Az embercsempészek, akik nagyrészt a polgárháborúba és törvénytelenségbe süllyedt Líbiában működnek, és több ezer dollárt kérnek a menekültektől az Európába szállítás fejében, idén eddig már több mint 100 ezer migránst juttattak el Olaszországba a tengeren át az olasz belügyminisztérium adatai szerint. 2014-ben 170 ezer illegális bevándorló érkezett Itáliába.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »