Szökés közben telefonált be a rendőrségre a lángeszű bűnöző

Szökés közben telefonált be a rendőrségre a lángeszű bűnöző

Három napon belül került a bíróság elé egy, a házi őrizetből megszökött Heves megyei férfi, de ez csak részben a rendőrség érdeme, a szökevény mindent megtett a bukásért.

A rovott előéletű, lopással, garázdasággal, magánlaksértéssel és kábítószer-birtoklással is vádolt férfi ügyeit a Hatvani Járásbíróság kezelte, végül pedig egyesítették a vádeljárásokat, és elrendelték a 32 éves vádlott házi őrizetét – csak azért, hogy ne kövessen el újabb bűncselekményeket, amíg az eljárás le nem zárul.

Hírdetés

A férfi kapott egy elektronikus jeladót is, február 16-án egy családi veszekedés után azonban megelégelte a rabságot: levágta a lábára erősített készüléket, és elrohant otthonról, míg felesége a fészerbe menekült előle félelmében.

A szökésben lévő férfinak csak akkor bukkantak a nyomára, amikor betelefonált az ügyeletre és közölte, hogy meg fog jelenni a néhány nap múlva esedékes bírósági tárgyalásán, de addig már nem szándékozik hazamenni.

A rendőrség a hívás alapján beazonosította tartózkodási helyét: elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették a szökevényt.

Az újabb vétség miatt viszont már soron kívül állították bíróság elé, és első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott. Mivel a férfi fellebbezett a döntés ellen, először elrendelték előzetes letartóztatását – a bíróság azonban már gyorsított tempóban folytatta le az ügyeiben zajló egyesített eljárást, és napokon belül másodfokon, jogerősen is két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtották a visszaeső bűnözőt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »