Szökés közben agyonverte mindkét bécsi tinédzsert az Iszlám Állam

Szökés közben agyonverte mindkét bécsi tinédzsert az Iszlám Állam

Két tizenéves bosnyák származású bécsi lány 2014-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz, állítólag egy olyan prédikátor felbujtására radikalizálódtak, aki a mai napig az osztrák fővárosban él.

Samra Kesinovic 17 évesen, barátnője Sabina Selimovic 16 évesen érkezett a terrorszervezet által elfoglalt területre, annak fellegvárába, Rakkába. Rövidesen az Iszlám Állam toborzóplakátjainak arcaivá váltak, hogy növeljék a hívek körében növeljék a belépési és a harci kedvet.  A sajtóhírek szerint

Hírdetés

idővel azonban rájöttek, hogy mégsem annyira jó ötlet elmebeteg gyilkosok között élni, még kvázi celebként sem ezért megpróbáltak elszökni, sajnos eredménytelenül.

Év elején egy ENSZ tisztségviselő jelentette be, hogy Sabina menekülés közben életét vesztette. Most pedig a The Sun számolt be arról, hogy egy tunéziai nő, aki egy szobában élt a tinikkel azt mondta, hogy az elsőként hírül adott áldozat szerinte állapotos volt. Elképzelhető, hogy az apa az egyik terrorista lett volna. Még azt is elárulta, hogy Samra Kesinovic is halott; futás közben elkapták és agyonverték.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »