Szódabikarbóna, te csodás!

Régen csak a szódabikarbóna segített, ha súrolni, szagtalanítani vagy szépíteni kellett valamit. Manapság már tisztítószerek és kencék garmadájából választhatunk, ennek ellenére is érdemes újra felfedeznünk háztartásunk és pipereasztalunk jolly jokerét.

Mielőtt használni szeretnénk, ismerkedjünk meg vele kicsit közelebbről. A szódabikarbóna, avagy nátrium-hidrogénkarbonát (NaHCO3) vízben jól oldódó só, amely bikarbonát-anionokból (HCO3-), és nátrium-kationokból (Na+) áll. Ha savval találkozik, enyhe lúgként viselkedik, a reakció során szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke – írja a Házipatika.com.

Hírdetés

Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a környezetre és ránk is teljesen ártalmatlan, azaz a környezetbarát háztartások nélkülözhetetlen kelléke. Nem kevésbé elhanyagolható az a tény sem, hogy az egyik legolcsóbb és legsokoldalúbb valamennyi tisztítószer között. Megvásárolható a háztartási boltban ugyanúgy, mint a gyógyszertárban. Most lássuk, hogyan tudjuk hasznosítani!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »