Szobrot kaphat Magyarországon Bud Spencer

Szobrot kaphat Magyarországon Bud Spencer

Egyre népszerűbb az a Facebookon létrejött kezdeményezés, amely a nemrégiben elhunyt Bud Spencer emlékének állítana szobrot. Rajongói a hétvégén 10. alkalommal rendeznek fesztivált, ahol az olasz színészóriás filmjeiből ismert klasszikus programokkal várják az odalátogatókat.

Néma csend helyett vastapssal köszöntek el a rajongók a másfél hete elhunyt Bud Spencertől a tizedik rajongói fesztiválon, ahol a filmekből ismert klasszikus programok várják a látogatókat. „Természetesen lesz hagymás bab, jeleneteljátszó verseny, hasonmásverseny, szinkronversen, banánemelő-, banánetető verseny, a kihagyhatatlan sör-virsli verseny és Spencer Hill Magic Band koncertje, akik remélhetőleg hosszabb koncertet fognak adni a szomorú apropó miatt” – árulta el a Bud Spencer Fesztivál főszervezője, Grecmajer László.

A rajongók szerint érthető Bud Spencer és Terence Hill magyarországi sikere. „Gyakorlatilag szerintem ők képviselik az átlagos embereket, valahogy a kisemberek a szuperhősei, én úgy érzem. Mindig a jó útra terelnek minket és gyakorlatilag egy családdá kovácsolja a rajongókat” – így Császár Zoltán.

Először Magyarországon vetődött fel, hogy szobrot állítsanak a 86 éves korában elhunyt színésznek, most a Facebookon szerveződnek.

„Szobrászként én így tudom a legjobban leróni a tiszteletemet a Mester előtt és a munkámmal tudok a legjobban tisztelegni” – így a művész.

A fesztivál a Velencei tó partján vasárnap estig tart, a szervezők szerint azonban a fagylaltból a pisztácia már kifogyott, csokoládé pedig nem is volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »