Szobrot állítanak Sylvester Lajosnak

Szobrot állítanak  Sylvester Lajosnak

Egész alakos szobrot állítanak az idén tíz éve elhunyt Sylvester Lajos közírónak, lapunk egykori főmunkatársának, a színház volt igazgatójának, a hajdani megyei művelődési tanács szoborállító vezetőjének Sepsiszentgyörgyön. A kézdivásárhelyi Vetró András alkotását a belső városmagban, a Háromszék Táncegyüttes székhelye előtt helyezik el úgy, hogy az ülő alak a színházra nézzen.

A szobor a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, a háromszéki magyar sajtó támogatására 30 éve létrehozott Hármas Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes összefogásából születik meg. A sepsiszentgyörgyi tanács októberi soros ülésén elfogadott együttműködési megállapodás szerint a város 205 ezer lejjel, a Hármas Alapítvány a logisztikai feladatok megoldásával és 1370 lejjel járul hozzá a szobor elkészítéséhez, a Háromszék Táncegyüttes pedig a helyet adja.

Hírdetés

Az alapítvány elnöke és lapunk gazdasági igazgatója, Ferencz Csaba elmondta: ez már a negyedik szobor, amelynek a Háromszék napilap a kezdeményezője (Domokos Géza 2011-ben avatott zágoni mellszobra volt az első), és a Berde Mózsa-szobor, valamint a Vaszi Jánoska-emlékmű után a harmadik, amelyet a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal közösen állítanak fel. A sétálóutcának szánt belső városmagban ez lesz az első köztéri műalkotás.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »