Szoboszlai és Dibusz a magyar válogatott szuperhősei voltak ma

Szoboszlai és Dibusz a magyar válogatott szuperhősei voltak ma

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságra 52 év után, egyenes ágon kijutó magyar válogatott a Puskás Arénában, november 19-én, hazai pályán fogadta az utolsó selejtező mérkőzésre Montenegró nemzeti válogatottját. Az alig 4 fokos hidegben a megtelt lelátókon a szurkolók győzelmet vártak csapatuktól.

Ennek megfelelően fantasztikus hangulat volt a mérkőzés előtti percekben is. Szólt a Reptér, a Nélküled, majd a nemzeti himnuszok hozták lázba a szurkolókat.

Bár a pulzusok jobban emelkedtek a 9. percben Dibusz védéséből kipattanó labda miatt.

A 14. percben az egész stadion állva ünnepelte és biztatta a csapatot. Zúgott a hajrá, magyarok!

Az első félidő játékidejében a magyarok esélyeshez méltó erőteljes mezőnyjátéka sok szabálytalanságra kényszerítette a montenegrói csapatot, de ezt nem tudták a magyarok a javukra fordítani. Kisebb helyzeteik adódtak, ám ezek nem igazán veszélyeztették a montenegrói kaput.

Egy lehetőség adódott számukra a 32. percben, 30 méterről, pontrúgásból, de ez sem volt a klasszikus értelemben igazi helyzet.

Mígnem a 36. percben a montenegróiak szerezték meg a vezetést. Magyarország-Montegró 0:1.

A második félidőt hátrányból kezdte a magyar válogatott. Csak reménykedni lehetett abban, hogy a második 45 percben sikeresebb focit láthat a közönség.

Hírdetés

Az eseménytelenséget a montenegrói kapus „előadása” szakította meg, akit sérülés miatt le is cseréltek.

Az utolsó 10 perc rendes játékidőben kitámadtak a montenegróiak. Vesztenivalójuk nem lévén Dibusznak és a védelemnek nehéz perceket szereztek. Ekkor már az egész stadion állva biztatta a nemzeti 11-et.

A 85. perctől Dibusz lett a nap játékosa, aki egymás után négyszer mentette meg a kaput a montenegrói találattól.

A rendes játékidő letelte után a 16-os vonalánál csúnya szabálytalanság után Szoboszlai beadásából Nagy Ádám góljával kiütötte a magyar csapat a montenegróiakat.

Csodálatos öröm ragadta el a szurkolókat!

Mivel a kijutás biztosított volt, a mérkőzés tétjét  a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásán a kedvező beosztás megszerzése jelentette. A 2024-es Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek sorsolása Hamburgban, december 2-án, 18 órakor kezdődik.

A 2024. június 14-én kezdődő kontinensviadal helyszínei Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Köln, Lipcse, München és Stuttgart lesznek.

Az elődöntőket Dortmundban és Münchenben, a július 14-i döntőt Berlinben rendezik.

(HA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »