Szoboszlai Dominik góljával nyert rangadót az RB Leipzig

Szoboszlai Dominik góljával nyert rangadót az RB Leipzig

Már harmadik a német Bundesliga 1-ben a csütörtökön az Európa-liga elődöntőjébe is bejutott, s még a Német Kupában is versenyben lévő RB Leipzig. Domenico Tedesco együttese Szoboszlai Dominik a 69. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert Leverkusenben.

Ezúttal mindhárom magyar válogatott, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik a kezdő csapatban kapott helyet, elöl ellenben Poulsen és André Silva kezdett a csütörtöki, bergamói győzelem két hőse, Laimer és Nkunku helyett.

Hírdetés

A második játékrészre aztán beszállt az idény lipcsei gólrekordere, sőt Nkunku egy perccel később majdnem tizenegyest harcolt ki, a lepattanó labdát Willi Orbán a kapufára lőtte. Az 59. percben Laimer és Dani Olmo is beszállt, attól kezdve feljavult a lipcsei csapat. A 69. percben Nkunku előkészítése után Szoboszlai külsővel szép – és mivel Tah lábán megpattant a labda, kicsit szerencsés – gólt lőtt.

A győzelemmel az 54 pontos RB Leipzig feljött a bajnoki tabellán a harmadik helyre, a szinte beláthatatlan távolságra lévő Bayern München (72 pont) és Borussia Dortmund (63) mögé.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »