Szoboszlai Dominik egy dologról nem akar beszélni

Szoboszlai Dominik egy dologról nem akar beszélni

A csapatkapitány szerint nem szabad nyomás alá helyezni a labdarúgó-válogatottat a 2024-es Eb sorsolása után.

Lehetett volna jobb, és rosszabb is, úgyhogy emeljük ki a pozitívumokat. Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot is, Skócia helyett pedig Hollandiát. Ez van, ezt sorsolták ki, megváltoztatni már aligha fogják, úgyhogy mostantól erre kell készülni – mondta a sportal.hu-nak Szoboszlai Dominik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság szombati sorsolásáról, amelyen Magyarországot a házigazda Németország, Skócia és Svájc mellé sorolták be.

Hírdetés

A Liverpool középpályása óvatosságra intett, szerinte nem lehet a Németország elleni tavalyi Nemzetek Ligája-meccsekre építeni, amikor idegenben nyert a magyar csapat, a Puskás Arénában pedig döntetlen született. „Azt a két kilencven percet össze sem lehet hasonlítani azzal, ami az Európa-bajnokságon vár ránk. Ez a német válogatott már egy teljesen másik csapat, vélhetően tanultak azokból a találkozókból, ráadásul immár Julian Nagelsmann ül a kispadon. Mi is hibát követnénk el, ha azzal foglalkoznánk, hogy legyőztük őket a Nemzetek Ligájában” – mondta a válogatott csapatkapitánya.

A továbbjutásra egyelőre nem gondol, azt mondta, a cél csak az lehet, hogy csoportmeccseken adjanak ki mindent magukból, és így sikerül a továbbjutás, akkor lehet gondolkozni a folytatásról. „Az első meccsünkig még több mint fél év van hátra, most mindenki a klubcsapatára koncentrál, aztán márciusban lejátsszuk a két felkészülési találkozót, utána pedig júniusban boldogan utazunk majd ki Németországba. Merthogy ez a legfontosabb: élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta” – jelentette ki, és hozzátette, nem szeretné, ha nyomás alá kerülne a válogatott és nem szabad a kötelező továbbjutásról beszélni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »