Szlovákiai szakértők a külföldi kirándulások veszélyeire figyelmeztetnek

Szlovákiai szakértők a külföldi kirándulások veszélyeire figyelmeztetnek

A szakértők rámutattak arra, hogy folyamatosan nő azon koronavírus-fertőzöttek száma, akik a külföldön töltött kirándulások során fertőződtek meg. Hangsúlyozzák, hogy ezzel növekszik az új, az eddigieknél még veszélyesebb vírusmutációk Szlovákián belüli elterjedésének veszélye is.

Februárban és márciusban 35 olyan koronavírusos esetet regisztráltak Szlovákiában, mikor a külföldi leginkább exotikus helyen töltött nyaralások során fertőződtek meg az emberek. A legtöbb ilyen fertőzött Egyiptomban (16), Tanzániában (9), a Maldív-szigeteken (6), valamint Kolumbiában, Az Egyesült Arab Emírségekben, Szaúd-Arábiába és Algériában kirándult.

Hírdetés

A konzílium szakértői ezzel kapcsolatban emlékeztetnek, hogy mindenki, aki exotikus országból tér haza, közvetlenül azelőtt, hogy átlépik a szlovák határt, regisztrálniuk kell az eHranica applikációban, 14-napos szigorú karantént kell betartaniuk, miközben a 8. napon kérhetnek először PCR-tesztet. Azok, akik repülővel érkeznek Szlovákiába, ezen felül kötelesek kitölteni egy elektronikus formulárt amely alapján később visszakövethető, hogy kikkel utaztak együtt.

Az egyik járásból a másikba nem lehet menni, de külföldre igen. Hova repülnek leggyakrabban a hazai polgárok?

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »