Szlovákiában az iPhone-ok fogynak a leginkább

Szlovákiában az iPhone-ok fogynak a leginkább

Szlovákiában az iPhone-ok fogynak a leginkább Mészáros Richárd2023. 03. 25., szo – 14:01

Még sosem fordult elő a szlovákiai mobilpiac történetében, hogy az eladási adatok alapján az Apple volt a legnépszerűbb gyártó. Idén februárban ez is megtörtént – a 40 megszerezhető pozícióból 13-at az amerikai gyártó szerzett meg – derült ki a szlovákiai mobilszolgáltatók eladási adataiból.

Nem is volt olyan rég, amikor csak az volt a kérdés, hogy a Samsung vagy a Xiaomi (előtte a Huawei) készülékeiből fogyott-e a legtöbb. Most azonban jelentős meglepetés történt, a februári eladási adatok alapján ugyanis az év második hónapjában a leginkább fogyó készülékek az iPhone- ok voltak, vagyis a hazai közönség a drágább okostelefonokat vásárolta. Összességében a 40 megszerezhető pozícióból az Apple 13-at szerzett meg, a második helyen holtverseny alakult ki a Samsung és a Xiaomi között (11 készülékkel), míg a negyedik helyezést szintén egy amerikai cég, a Motorola szerezte meg, öt okostelefonnal. Bár az összesítésben az Apple vezet, a szolgáltatók listáját a Samsung és a Xiaomi vezeti, a dél-koreai és a kínai gyártó két-két szolgáltatónál diadalmaskodott.

Hírdetés

Az Orange ügyfelei körében a Samsung Galaxy A33-as okostelefon volt a legnépszerűbb, a második és a harmadik helyen az Apple iPhone készülékei végeztek. E szolgáltatónál Apple (4 modell, köztük az iPhone 14 Pro), Samsung (3), Xiaomi (2) és Motorola a gyártók sorrendje.

A Telekomnál összességében a Samsung diadalmaskodott, négy modellel, úgy, hogy ezek a készülékek az első négy helyet szerezték meg. Az első az olcsóbb Galaxy A13-as okostelefon. Három iPhone, két Xiaomi és egy Motorola szerepel még a szolgáltató top 10-es listáján.

Az O2-nél nagyon kiegyenlített a verseny, az Apple, a Samsung és a Xiaomi is 3-3 modellel szerepel a listán, melyen az első pozíciót a Xiaomi Redmi Note 11 Pro szerezte meg, a másik a drágább Apple készülék, az iPhone 14 Pro, míg a harmadik az iPhone 14. Ahogy általában lenni szokott, a 4ka listája most is eltér a többi szolgáltatóétól, az első két helyen a kínai gyártó készüléke áll, míg a harmadik az iPhone 14. A teljes versenyben Xiaomi (4), Apple (3), Motorola (2) és Samsung (1) a sorrend.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »