Szlovákiában 9,8 százalékkal nőtt az egyórai munka értéke

Szlovákiában 9,8 százalékkal nőtt az egyórai munka értéke

Az euróövezetben az idei év harmadik negyedévében az egyórai munka értéke 2,9 százalékos évközi növekedést mutat, az Európai Unióban pedig 3,4 százalékos növekedést. Az euróövezetben a bérek és fizetések terén a harmadik negyedévben 2,1 százalékos, az egyéb munkadíjazások terén pedig 5,3 százalékos évközi növekedést könyvelhettek el.

Az Európai Unión belül a bérek és fizetések 2,8 százalékkal, az egyéb munkadíjazási tételek  pedig 5,3 százalékkal emelkedtek. Minderről az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat számolt be.

Hírdetés

Szlovákiában az egyórai munka értéke a júliustól szeptemberig terjedő időszakban az előző év azonos időszakával összehasonlítva 9,8 százalékkal nőtt. A szlovákiai bérek és fizetések a harmadik negyedévben 9 százalékos évközi növekedést mutattak, az egyéb munkadíjazások pedig 11,9 százalékost.

Több mint 10 százalékkal emelkedett még az EU további négy tagállamában, így Litvániában (13,9%), Lengyelországban (13,3%), Görögországban (11,6%), valamint Romániában (10,9%).

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »