“Szlovákia határai megváltoztathatatlanok!” – beszálltak a magyarellenes hisztibe a szlovák EP-képviselők

“Szlovákia határai megváltoztathatatlanok!” – beszálltak a magyarellenes hisztibe a szlovák EP-képviselők

A szlovák EP-képviselők egy része is csatlakozott Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt indult hisztihez. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a legnagyobb felháborodást mutató politikusok jó ideje igyekeznek elszigetelni Magyarországot a V4-en belül. Most a hangadó a hitelesebb időket is megélt, egykor progresszívokkal szövetségre lépő álkonzervatív KDH részéről érkezett.

Ivan Štefanec KDH-s európai parlamenti képviselő nyilatkozatot tett közzé, amelyben helytelennek és elfogadhatatlannak nevezte Orbán “provokációját”. A TASR hírügynökség által idézett nyilatkozatot másik hét szlovák EP-képviselő is aláírta:

A nyilatkozat úgy fogalmazott:

“Az EU a szerződések és szabályok elfogadására és tiszteletben tartására alapul, és alapvető szabály a tagállamok határainak tiszteletben tartása. Elutasítjuk Orbán Viktor provokációját és felszólítjuk, hogy tartsa tiszteletben szomszédait és tartsa be a szabályokat. Szlovákia határai megváltoztathatatlanok és a magyar kormányfő viselkedése feszültséget szít országaink között”

Hírdetés

Király Zsolt: Kívülről és belülről is támadják a V4-ek egységét és a magyar külpolitikát.

Megérkezett Orbán Viktor válasza a szlovák külügyminiszter kirohanására

Káčer nemcsak Nagy-Magyarországtól és a revíziótól retteg, hanem a V4-től és a népharagtól is

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »