Szlovákia ajánlatot tett Magyarországnak olimpiaügyben

Szlovákia ajánlatot tett Magyarországnak olimpiaügyben

Szlovákia konzultációkat kezdeményezett Magyarországgal egy olyan sportinfrastruktúra-hálózat létrehozásának lehetőségeiről, amelyet Magyarország esetleges 2036-2040 közötti nyári olimpiai játékok rendezési pályázatában is felhasználhatnának.

A parameter.sk szerint eztegy sajtótájékoztatón erősítette meg az SNS elnöke, Andrej Danko és Dušan Keketi sport- és turizmusügyi miniszter.

Kiemelték, hogy a konzultációk nem közös pályázati szándékot céloznak. Andrej Danko elmondása szerint egyeztetnek a magyar féllel a szlovák sportlétesítmények listájáról. „Magyarország úgy határozott, hogy Szlovákia területén is találhatók olyan sportlétesítmények, amelyek beilleszthetők lennének az olimpia rendezésébe, mint például a magántulajdonban lévők, illetve

a pozsonyi, dunaszerdahelyi vagy kassai futballstadionok.

Hírdetés

Nem kizárt, hogy új létesítmények épülnek majd a koncepció részeként” – tette hozzá.

Az egyik ilyen sportkomplexum, amely egy esetleges pályázat esetén a „közös olimpiai sportinfrastruktúra” részét képezné, az Olimpiai Aréna projektje. Ez a somorjai olimpiai edzőközpont és sportkomplexum bővítésével jöhetne létre.

Ez a létesítmény több mint 15 olimpiai sportág számára biztosítana infrastruktúrát közel 5000 négyzetméteres területen, amely megfelelne a nemzetközi események megrendezésére vonatkozó követelményeknek. A komplexum a Szlovák Olimpiai és Sportbizottság kezelésében lenne.

Fotónk a dunaszerdahelyi DAC stadionban készült.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »