Szlovák és szövetséges konvojok vonulnak végig az országon

Szlovák és szövetséges konvojok vonulnak végig az országon

POZSONY. A védelmi minisztérium arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a következõ héten, szeptember 4-e és szeptember 10-e között a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erõi (OS SR) és a szövetséges csapatok haditechnikai eszközeit szállító katonai menetoszlopok haladnak majd végig az országon.

„A szövetséges csapatok összesen 29, katonai gyakorlaton való részvétellel, haditechnikai eszközök szállításával és további tevékenységével összefüggésben megvalósuló közúti átvonulásáról van szó" – közölte a védelmi minisztérium szóvivõje, Danka Capáková.

Hírdetés

A magyar katonák a németországi Vigorous Warrior nemzetközi katonai hadgyakorlatra készülnek, míg az osztrákok a katonai vegyészek, a Privigyei járásban található Nemeskosztolányon (Zemianské Kosto¾any) esedékes gyakorlatára vonulnak.

„Szlovákián lengyel katonák is áthaladnak majd. Szeptember 4-én, hétfõn a Szlovák Köztársaság Fegyveres Erõinek (OS SR) jelentõsebb számú haditechnikai eszközeinek a lesti (Leš) katonai kiképzõközpontba való átszállítása is tervben van" – fûzte hozzá Danka Capáková.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »