Szlávik János: a szaglás elvesztése a leggyanúsabb

Szlávik János: a szaglás elvesztése a leggyanúsabb

A koronavírus-fertőzések száma a következő hónapokban még emelkedni fog – nyilatkozta Szlávik János, a Szent László kórház infektológus főorvosa.

Nem lehet előre megmondani, mikor tetőzhet a járvány Magyarországon. Szlávik János, a Szent László kórház infektológus főorvosa az RTL Klub híradójának elmondta: a koronavírus-fertőzések száma a következő hónapokban még minden bizonnyal emelkedni fog.

Mint mondta: nagyon szomorú volt látni, hogy az idős betegeknek milyen gyorsan romlik az állapotuk. Akár néhány óra alatt kerülnek olyan állapotba, hogy intenzív osztályra kell helyezni őket.

Ezekre az eseményekre rendkívül gyorsan kell reagálni, a betegeket nagyon gyorsan intenzív osztályra kell szállítani – hangsúlyozta.

Hírdetés

A főorvos arról is beszélt, hogy a koronavírusos betegek esetében kétféle malária elleni, illetve egy korábban AIDS-betegeknél igen jól bevált gyógyszerrel is próbálják felvenni a harcot a kór ellen.

Sok beteg számolt be arról, hogy már az első tünet a szaglás és az ízlelés elvesztése volt. Így ha egy beteg ezzel jelentkezik, szinte azonnal koronavírus-fertőzésre gyanakszunk – emelte ki Szlávik János.

A Szent Lászlóban most száz alatt van az intenzív ellátást igénylő koronavírusos betegek száma, akad olyan beteg is, aki már lekerült a lélegeztető-gépről, és már gyógyul.

A főorvos hangsúlyozta, hogy az elmúlt egy hónap nagyon nehéz volt az osztály dolgozói számára.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »