Szivárványszínű zászlósok a megvadult anarchista csürhe oldalán a Brenner-hágónál

Több száz fős agresszív anarchista csürhe csapott össze szombaton az olasz rendőrséggel a Brenner-hágónál, alig pár száz méterre az osztrák-olasz határtól. Az anarhisták a szombat délutáni órákban rátámadtak a helyszínen lévő olasz rendőrökre, és petárdákat dobáltak rájuk – közölte az ANSA olasz hírügynökség. Az AP amerikai hírügynökség arról számolt be, hogy több tucat, gázmaszkot vagy motoros sisakot viselő anarchista csapott össze a rendőrökkel és petárdák mellett köveket is dobáltak rájuk.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Hírdetés

A tüntetők csoportja először a Brenner-hágó olasz oldalán kezdett el gyülekezni, ahonnan az Ausztriával közös határ felé vonultak. A megmozdulás egyaránt érintette a Brenner-hágón át haladó vasútvonalat és a forgalmas autópályát, időszakosan akadályozva mindkettő forgalmát.

A tüntetésen szivárványszínű zászlót lengető aktivisták is részt vettek.

Az olasz hatóságoknál péntekig nem jelentettek be tüntetéseket a tervezett osztrák határellenőrzések ellen, a Brenner-hágónál ennek ellenére számítottak a megmozdulásokra és gyülekezési tilalmat vezettek be. Az elmúlt hetek két hasonló tüntetésén is sor került erőszakos incidensekre. Bécs ugyanakkor hetek óta készül szigorított határellenőrzések bevezetésére.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »